Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej;]

mam do was pytanie mam laptopa z zepsutym dyskiem puki co nie mam kasy na dysk do niego lecz mam za to dysk zewnetrzny przenosny 500GB samsunga i tu moje pytania:

1. instalujac na nim system, jaka bedzie strata czasu przy dzialaniu na kompie? dysk bedzie podlaczony przez usb

2. instalujac system na nim czy to dla niego dobrze bez roznicy czy jak? czym sie rozni taki dysk od dysku wewnetrznego ktory jest przystosowany do takiego wlaczania czestego korzystania itp? co moze sie znim stac?

;]

Opublikowano

Na parę pytań postaram ci się odpowiedzieć

1. na 100% będzie o wiele wolniejszy to zależy jeszcze od portu USB 2.0 3.0 <

2. Normalny dysk podłączony jest do płyty głównej........

na biosie musisz ustawić odpalanie z płyty i nie wiem czy instalator WIndowsa będzie widział dysk podłączony przez USB moim zdaniem 50\50 szans......

Z dyskiem nic nie powinno się stać lecz nie jestem powien ale w kompie to on ma chłodzenie a jak będze leżał gdzieś obok kompa to jest możliwość że się przegrzeje

to tylko co wiem jak bym coś źle napisał to proszę o sprostowanie :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

tzn dysk sie przegrzewal nie bedzie lecz by poprostu nei bylo z nim nic bo nie chcial bym go stracic a po za tym botowanie jak zmienic na USB? czy to poprostu zmienic na pobieranie danych z pendrive? bo z pendrive kiedys isntalowalem systm ale tlyko instalowalem

;]

Opublikowano

A co ma prędkość komputera do szybkości dysku? Dysk przenośny podłączony przez USB 2.0 będzie o wiele wolniejszy od zwykłego to i system będzie mulił, bo wszystko będzie doczytywało się dłużej :O

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

A co ma prędkość komputera do szybkości dysku? Dysk przenośny podłączony przez USB 2.0 będzie o wiele wolniejszy od zwykłego to i system będzie mulił, bo wszystko będzie doczytywało się dłużej :O

Wlasnie o to chodzi jak ma dobrego komp to komp ogarnie i nie bedzie mulil <_<

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Nie, bo to nie zależy od prędkości komputera, tylko od prędkości przesyłania plików z dysku do komputera przez port USB 2.0.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ja pierdole.. To weź sobie np. 10 GB przeżuć z partycji C na D, przeniesie Ci błyskawicznie a jak będziesz chciał przenieść na urządzenie zewnętrzne podłączone przez port USB, będzie szło duuużo dłużej. Nadal będziesz się kłócić ciemna maso?

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Ja pierdole.. To weź sobie np. 10 GB przeżuć z partycji C na D, przeniesie Ci błyskawicznie a jak będziesz chciał przenieść na urządzenie zewnętrzne podłączone przez port USB, będzie szło duuużo dłużej. Nadal będziesz się kłócić ciemna maso?

ryj kupo, nie mielem racji do konca ale juz mnie i nie tylko naprawde zaczynasz wkurwiac swoimi tekstami

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite